Продакт-менеджер: все про професію від навичок до зарплати

Потенційний претендент на дану посаду повинен володіти рядом цінних якостей, необхідних для плідної та ефективної роботи. Людина повинна легко сходитися з людьми, мати відмінні організаторські здібності, бути гарним оратором і відрізнятися креативним мисленням. Важливими моментами є наявність аналітичного складу розуму, дружба з арифметикою, ініціативність, стресостійкість, висока відповідальність та вільне володіння англійською. Розглядаючи професію продакт-менеджера, не можна не згадати про її достоїнства і недоліки. В його обов’язки входить організація всієї діяльності офісу, від забезпечення канцприладдя до оргтехніки та зв’язку.

Третій рік фокусуюся саме на продакт-маркетингу, вивчаю психологію, цікавлюся всім, що пов’язано з технологіями. Також сьогодні багато спеціалізованих якісних курсів. Тут найперше пораджу школу графічного дизайну SVC та курси онлайн-інституту Projector. В Україні в умовах великої війни безліч досвідчених дизайнерів готові поділитись знаннями навіть за благодійні донати.

Що повинен знати та вміти проджект-менеджер?

Проте нерідко на позицію менеджера за продуктом запрошують людину, яка компетентна саме в тій сфері, в якій зайнята конкретна компанія. Навички управління у цьому випадку можна отримати на семінарах, курсах або під час роботи. Сучасна людина приділяє особливу увагу зручності та красі свого будинку та робочого місця. Важливо, щоб приміщення, в якому він проводить більшу частину життя, було безпечним, затишним, ергономічним та стильним.

Чим займається та за що відповідає продакт менеджер

Якщо всі і так знають що ось та от людина все вирішує, то для чого мати конкретний тайтл? Часто в таких неформальних компаніях, тайтл — це скоріше визнання заслуг аніж ідентифікація посади. Чи можна, взагалі, всьому цьому навчитися і як розрахувати свої можливості? Напевно, всі ці питання виникали в голові кожної людини, що бажає спробувати свої сили в SMM-просуванні. Так, нелегка це робота…” Потрібно докласти чимало зусиль, щоб налагодити роботу, зробити її ефективною та результативною.

Захищайте команду

Це цілком логічне питання, тому що якщо ви подивіться на посадові обов’язки людей, які працюють у цих напрямках, то зауважте, що вони часто перетинаються. Тож у чому полягають основні відмінності продакт маркетингу і продакт менеджменту, що в них загального, а чим вони кардинально відрізняються? Менеджер по персоналу, в залежності від масштабу компанії, може володіти різними повноваженнями. Однак в основному в його функції входить підбір співробітників, їх тестування на відповідність посаді, а також організація тренінгів для підвищення кваліфікації та ефективності працівників. Інститут сіті-менеджерів поки ще є новинкою для російських міст, тому не скрізь його введення минуло успішно. Однак там, де вдалося ефективно розділити повноваження мера і сіті менеджера, а також призначити на цю посаду міцних досвідчених господарників, міське господарство виявилося в безсумнівному виграші.

І той, і інший розвивають товар, працюють з фічами і командою розробки. Крім вирішення завдань сммщику доведеться виконувати низку обов’язків. Для зручності давайте розділимо навички на звичні hard та soft skills. Це модулі, що дають можливість заохочувати клієнтів та виплачувати їм винагороду.

Як правильно заповнювати LinkedIn-профіль джуніору і сеньйору. Детальна інструкція

Він займається вивченням конкурентів, пошуком вільних ніш, просуванням та рекламою. Простими словами, це цікава робота для творчих людей з аналітичними здібностями. Можна працювати як в офісі, так і віддалено за гнучким графіком. До обов’язків продакт маркетинг менеджера входить комунікація всередині команди, а також завдання генерування контенту, що приваблює потенційних клієнтів.

  • В інших інтерпретаціях – сммщик, контент-менеджер, digital-спеціаліст і навіть інтернет-маркетолог, хоч це і не зовсім правильно.
  • У цьому йому допомагають розробники, маркетологи, аналітики, дизайнери та тестувальники.
  • Так само як і необхідні навички для успішного закриття завдань.
  • Продакт-менеджер взаємодіє з кожним, хто працює над створенням продукту.
  • Джек проаналізував конкурентів, провів глибинні інтерв’ю з аудиторією, визначив цінність товару.
  • Запуск свого стартапу дає повне розуміння принципів роботи з товаром.

Щоб дізнатися більше, прочитайте нашу статтю про команду продуктів. Коли Джесса потрапила до компанії на посаду junior project manager, вона не мала ні команди, ні конкретних вимог до проекту. Єдине, що вона знала, потрібно розробити платформу для рітейлу елітних брендів.

Ведення документації

Професію можна освоїти з нуля на курсі за невеликий термін та з реальними практичними заняттями. В середньому «Продакт-менеджер» в Україні заробляє грн. Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку. Заповніть, якщо ви не проти, щоб ми могли зв’язатись у випадку потреби.

Чим займається та за що відповідає продакт менеджер

Стримування подальшої політизації допомоги Україні має вирішальне значення для забезпечення українців інструментами, необхідними їм на наступний рік. Минулого тижня Байден оголосив про майбутню “велику” промову, щоб “об’єднати вакансія Head of Product Америку щодо того, чому так важливо підтримувати Україну”. Зараз Вашингтон зосереджений на реагуванні на події в Ізраїлі та на Близькому Сході, для багатьох американців Ізраїль є більш пріоритетним, ніж Україна.

Плюси-мінуси професії

Проєкт — це процес, що має конкретні межі — часові та бюджетні. Робота над продуктом може складатися з багатьох проєктів, але з одного окремого проєкту не вийде розроблений та вдосконалений продукт. З хорошим проектним досвідом можна почати свій стартап та застосовувати там ті самі принципи та інструменти управління проектами. Набирати сильну команду і ставити реалістичні дедлайни вже не важко. У деяких компаніях є розподіл позицій ПМ на Junior, Middle та Senior. Можна почати з позиції асистента та поступово вирости до сеньйора з кількома командами.

На підставі даних вам належить робити логічні висновки, формулювати гіпотези та перевіряти їх експериментально. Ви складатимете UX-схему екранів програми, разом з дизайнером працювати над UI, збиратиме робочий прототип і проводитиме Usability-тестування. Вам доведеться розробляти довгострокову продуктову стратегію. Ви створюватимете бачення, до якої функціональності треба прийти за п’ять років. Навчання можна одержати у вищих навчальних закладах на соціально-економічних факультетах з маркетингу, реклами та PR, так і на спеціалізованих офлайн- , онлайн-курсах і тренінгах.

Небагато прикрити недолік теорії допоможе книга Олексія Герасименка «Фінансовий менеджмент — це просто». Обов’язково поговоріть https://wizardsdev.com/ з CFO і попросіть розповісти, як влаштований P&L всієї компанії. Беріть більше завдань, де потрібно порахувати ефект грошей.